Hvordan opdager man en vandskade

Sådan opdages en vandskade

Akutte vandskader er almindeligvis nemme at opdage, forudsat du er tilstede når ulykken indtræffer. Oftest opstår de hvis vandrør eller andre vandinstallationer springer eller får lækager, ved kraftige skybrud eller stormflod. Her er der ofte tale om store mængder vand, som pibler frem i løbet af ganske kort tid.

Men ikke alle vandskader er ligeså nemme at få øje på, som akut opstående vandskader. Hvis fygesneen smelter langsomt, eller hvis der eksempelvis er små lækager i rør eller andet, kan der komme fugtskader, som er svære at opdage. Her skal man holde øje med om der er misfarvninger i loftet, på gulvet eller væggen eller om tapetet eller malingen buler eller løsnes. Væggene kan også være fugtige og kolde at røre ved, og i langt de fleste tilfælde, kan man lugte fugten.

Hvad gør man, hvis man har vandskade?

Ved akutte vandskader er det vigtigt at reagere med det samme for at minimere skaden og eventuelle følgeskader samt afkorte skadesforløbet. Her bør du:

  • Lede vandet væk, så det ikke gør yderligere skade på bygning eller naboejendomme
  • Fjerne dit indbo for at minimere skaderne
  • Ryde tæpper, vægbeklædning og løse gulve af vejen, så der ikke holdes på fugten
  • Opskære gipsvægge og fjern skadet og fugtigt isoleringsmateriale
  • Igangsætte korrekt affugtning

Uanset hvilken slags vandskade der er tale om, er forløbet efter skaden utrolig vigtigt. Husets fundament har ofte suget en del vand, der med tiden resulterer i et usundt indeklima, hvor der er øget risiko for skimmelsvamp, lugtgener, kondensproblemer og meget mere, hvis ikke der affugtes korrekt.

Hos Skadeteknik kan vi afhjælpe fugtproblemer, skimmelsvamp og påbegynde sanering samt genskabe et sundt, ventileret indeklima efter vandskader og fugtskader i din bolig.

Indhent tilbud på din næste opgave

Vi vender tilbage hurtigst muligt

Hvorfor vælge os?